Volgende BC Best wedstrijd: HS1 oefenwedstrijd tegen JRC

days
0
-62
0
hours
-1
0
minutes
-4
-2
seconds
-2
-5

HS1 2014-05-04 kampioen 1

SPM Shoeters

PRE-SEASON TOERNOOI WIJK BIJ DUURSTEDE 2006

Nadat de heren senioren al eerder een traningskamp in Mierlo hadden afgewerkt, moesten ze er na 1 training al weer tegenaan in het pre-season toernooi in Wijk bij Duurstede. Het team was redelijk compleet, al zou het ontbreken van een paar sterke inside spelers (Marijn, Gio en Admir) nog een grote rol gaan spelen.

Het team na afloop van de laatste wedstrijd

achter vlnr:Errol Bouwens. Amilcar Nzeako, Ton v.d. Vliet
midden vlnr: Roel Krol, Giel Krol
voor vlnr: Ron Conger, Erik v.d. Velde (coach), Bas Groen, Stefan ‘Thai’ ‘Verschuren
FOTO LARS VAN DE VELDE

BC Best (Best) 2e klasse kern (zuid)
We zijn het afgelopen jaar weer vierde geworden. Op zich niet slecht, maar sommige tegenstanders speelden 3 klasses hoger dan wij en dus ging niet alles even makkelijk………….

Wedstrijd 1: BC Best – New Stars (Nieuwegein)
De 1e tegenstander waren de New Stars die een paar klassen hoger spelen, in dezelfde competitie als Omniworld 2! Voordat we het wisten stonden we met 0-9 achter door veel onnodig balverlies en slecht verdedigen. Na de nodige wissels en weer terug wisselen ging het steeds beter en door diverse 3punters kwamen we steeds dichterbij. Met minder dan 1 minuut te spelen namen we een 19-17 voorsprong, maar helaas voor ons schoten de New Stars in de slotseconden raak en eindigde de wedstrijd in 19-19!

Wedstrijd 2: BC Best – BC Jink (Cuijck)
Net als bijna alle tegenstanders had ook de 2e tegenstander Jink meer lengte. Dit team speelt een paar klassen hoger in de rayon competitie en profiteerde van het matige spel van ons. Weer werd er veel balverlies geleden en voor het eerst kwam het gebrek aan centers naar voren. In het laatste deel kwamen we nog aardig terug, maar de winst ging met 23-17 naar Jink.

Wedstrijd 3: BC Best – Forwodians (Voorhout)
In de 3e wedstrijd moesten we tegen een team wat in een vergelijkbare klasse speelt in Rayon-West. Afgaande op de uitslagen was er een goede kans op winst. We schoten goed uit de startblokken en de Forwodians werden weggespeeld op snelheid en inzet, terwijl hun lange mannen nauwelijks iets konden doen. Halverwege stond er al een 13-2 voorsprong op het scorebord. Alle spelers kregen ruim de kans om te scoren (wat iedereen ook deed) en bij te dragen aan de 18-10 overwinning. De eer was in ieder geval gered!.

Wedstrijd 4: BC Best – Tower Jumpers (Barneveld)
Ook de Tower Jumpers (Barneveld) spelen een paar klassen hoger in de rayon competie van Rayon-Oost, maar dat was zeker in het begin niet te merken! De tegenstander kreeg weinig ruimte en we bleven ze steeds een paar punten voor. Tegen het einde van de wedstrijd werd er gespeeld op balbezit om de tegenstander geen scoringskans te geven. Dit lukte goed, ondanks een full-court press van de Tower Jumpers en we wonnen de wedstrijd met 21-16!

Wedstrijd 5: BC Best – Archipel (Culemborg)
We hadden de uitslagen bekeken en voor het begin van de laatste wedstrijd was al duidelijk dat we zeker waren van de 3e plaats. Bij winst was een 2e plaats mogelijk, maar dit was afhankelijk van de wedstrijd Cuijck – New Stars. Archipel was weer een team uit een vergelijkbare klasse in Rayon-Oost en ook nu weer hadden we daar geen enkel probleem mee. Ons spel liep steeds beter en er werd afwisselend op de fast-break en inside gespeeld. We begonnen met een 9-0 voorsprong en dus was er weer winst op komst. Uiteindelijk werd de wedstrijd vrij makkelijk gewonnen met 19-10!

De prijsuitreiking!
Bij de prijsuitreiking bleek dat BC Best en de New Stars evenveel wedstrijdpunten hadden! Het volgende criterium was het onderlinge resultaat en dit was ook gelijk! Tenslotte gaf het doelsaldo de doorslag en dat van de New Stars was helaas beter dan dat van ons, zodat we genoegen moesten nemen met een 3e plaats.
Op zich een goed resultaat, zeker met de wetenschap dat wanneer ons team compleet was geweest en de wedstrijdvolgorde iets anders (niet de moeilijkste eerst), we de beker hadden kunnen pakken!
Begin oktober, bij de start van de competitie, zal de waarde van deze 3e plaats blijken!