Volgende BC Best wedstrijd: HS1 oefenwedstrijd tegen JRC

days
0
-61
-9
hours
0
-9
minutes
0
-4
seconds
-3
-1

HS1 2014-05-04 kampioen 1

SPM Shoeters

BC Best Heren weer Kampioen !!

Heren BC Best weer kampioen!
Het kampioenschap in het seizoen 2013-2014 was destijds geen verrassing voor spelers en coach en vol spanning werd uitgezien naar het nieuwe seizoen, waarin het team op een hoger niveau moest aantreden. Verwachtingen waren er niet ; het doel was in die klasse blijven en boven het midden eindigen. De zomerstop duurde velen veel te lang en na een gewonnen pre-season toernooi in Amersfoort was het eindelijk zover: de eerste wedstrijd, uit tegen Venlo. Dat was meteen een test, want Venlo was het seizoen ervoor 3e geworden. De test slaagde, want Best won met 46-65. Zo ging het ook in de 9 wedstrijden daarna; 9 keer winst.
Inmiddels waren de sterkere teams boven komen drijven en naast Best had alleen Vido uit Veldhoven alles gewonnen. Groot was de spanning dan ook op 30 november (2014) toen Best thuis tegen Vido speelde. Het liep niet lekker en Vido won met 53-66. Veel tijd om een tactiek te verzinnen was er niet, want week daarop zagen de teams elkaar weer in Veldhoven. Best had een verlenging nodig en won met 50-61. Een mooie overwinning, maar 2 punten te weinig. Vido zou dus nog een keer moeten verliezen.
Best en Vido gingen door met winnen, totdat Best op 8 februari (2015) thuis na verlenging onverwachts verloor van Jumping Giants met 82-87.

Medetitelkandidaat verliest!
Om de titel te kunnen pakken zou Vido 2 keer moeten verliezen en daar zag het niet naar uit.Dat sport onberekenbaar kan zijn, bleek ook nu weer, want op15 maart werd Vido met 67-77 thuis verslagen door Venlo. In de wetenschap dat Vido nog een uitwedstrijd tegen Venlo en tegen Jumping Giants had, leefde de hoop weer op bij Best. Het kon nog, maar dan moest Best alles winnen, ook de lastige wedstrijden tegen BBC en Tenderfeet. Het ging goed, al kroop Best in de uitwedstrijd tegen Tenderfeet door het oog van de naald. Met nog 7 minuten te spelen moest Best een achterstand van 16 punten goedmaken. Tot verbazing van iedereen lukte dat en Best won met 67-70. Vido ging ook goed door en won vorige week met 61-62 uit tegen de Jumping Giants, waardoor het spannend bleef.
Afgelopen weekend steeg de spanning; Best moest uit tegen BBC. Bij het begin van het 4e kwart stond Best nog achter met 49-48, maar door strak verdedigen en snelle aanvallen stond het na 3 minuten 49-55. Die voorsprong gaf Best niet meer uit handen en won met 59-67, onder toeziend oog van een afgevaardigde van Vido.

De competitie zat erop, Best was sowieso 2e en dat is al een prachtig resultaat voor een gepromoveerd team.

De dag erna moest Vido uit tegen Venlo, onder druk gezet door de winst van Best en in de wetenschap dat ze kortgeleden van Venlo verloren hadden. Viavia kreeg Best te horen dat Vido verloren zou hebben, maar dat werd niet serieus genomen. Vol spanning werden de uitslagen op internet gevolg en eindelijk was daar de uitslag: Venlo – Vido: 65 – 61! Zonder zelf in actie te komen waren de heren van BC Best voor de 2e keer op rij kampioen geworden!

Door Erik van de Velde (Coach HS1)

Comments are closed.