Volgende BC Best wedstrijd: HS1 oefenwedstrijd tegen JRC

days
0
-62
0
hours
-1
0
minutes
-3
-6
seconds
-1
-1

HS1 2014-05-04 kampioen 1

SPM Shoeters

Wedstrijdverslag: Akros 2 – HS : 52 – 63

Winst zonder franje

Dit was een wedstrijd die gespeeld moest worden omdat die in het competitieprogramma stond. Met een ruime thuisoverwinning en de competitiestand in ons achterhoofd, gingen we met een goed gevoel richting Boxmeer. Het was jammer dat we door de afwezigheid van Nikola en Menno de nodige snelheid mistte, maar het was nu eenmaal niet anders. Na vanaf Uden de toeristische route binnendoor gevolgd te hebben, kwamen we aan bij de sporthal. Het omkleden gebeurde onder het “genot” van een eerste ronde Idols optreden van Jan & Friends, die het lied BelgiĆ« op geheel eigen wijze ten gehore brachten. Eenmaal binnen in de sporthal voelde het buitenlands aan, maar de temperaturen hoorden bij een land veel zuidelijker dan BelgiĆ«.

We wonnen de sprongbal, maar door teveel overspelen (dat kan dus ook) eindigde het met balverlies. Ook uit de volgende aanvallen scoorden we niet en pas in de 4e minuut zorgde Robbert er met een rake vrijeworp voor dat de 0 van onze kant van het scorebord verdween. De 0 bij Akros was al 2 minuten eerder door een 2 vervangen, zodat het na 4 minuten dus 2-1 was. Een paar rake vrijeworpen van Lars en weer een score van Robbert bracht ons halverwege het 1e kwart op een 3-5 voorsprong. 2 minuten lang werd er vervolgens over en weer balverlies geleden en gemist, want het bleef 3-5. In de 8e minuut nam Akros de voorsprong weer over (7-5) en wij stonden er bij en keken er naar. In de laatste minuut was onze achterstand opgelopen tot 13-6 en de score van Thomas (13-8) maakte het iets dragelijker, maar niet veel.

Met een volleybal score van Bram en een score van Boy (die eindelijk weer eens redelijk ouderwets op dreef was) waren we in de 1e minuut van het 2e kwart weer terug in de race (13-12). Dit duurde niet lang, want niet wij maar Akros zette een tandje bij en scoorde nodige punten. Van ons kon alleen Jan wat terug doen en zo keken we na 3 minuten tegen een 22-14 achterstand aan. Nu hadden we wel niet het gevoel te gaan verliezen, maar het moest ook weer niet te gek worden. Een time-out en wat wissels zette ons gelukkig weer op het goede spoor, want met 5 uit 5 rake vrijeworpen + gewone score van Lars, een 3tje van Thomas, een 3tje + gewone score van Boy, een score van Robbert en tot slot een raak schot van Martin sleepten we de nodige punten binnen. Het waren er maar liefst 19 in nog geen 5 minuten! Doordat we eindelijk ook gingen verdedigen, scoorde Akros niet en ging de score van 22-14 naar 22-33. Van blijdschap vergaten we te verdedigen en door een ingooilijnfout na een tegenscore pakte Akros net voor rust nog 4 punten. We stonden -na het met 13-25 gewonnen kwart- weliswaar voor met 26-33, maar denderend was het nog steeds niet (en dat zou het ook niet echt worden).

Het 3e kwart ging vrij geruisloos voorbij, wij bleven man-to-man verdedigen en Akros bleef in een 2-1-2 zone staan. Even kwam Akros terug tot 30-33, maar wij wonnen het kwart met 8-11 en begonnen bij 34-44 aan het laatste kwart.
Ook in dit dit kwart gebeurde er weinig, de mooiste actie was een blok van Lars waarna Boy de bal op miraculeuze via een Akrosbeen uit liet gaan. Akros kreeg meer grip inside en scoorde de nodige punten. Gelukkig scoorden wij net iets meer en wonnen het kwart met 18-19. De laatste paar minuten was het veilig genoeg om zelf ook mee te doen en een bijdrage te leveren in de vorm van een assist en een fout. Ons niet zo fraaie spel leverde een 52-63 overwinning op en dat was het meest positieve van deze zaterdagavond en op dat moment het enige wat telde.

Nu de cijfertjes: erg veel vrijeworpen werden er niet gegeven, maar we haalden een mooie 72,2% doordat Robbert er 2 uit 4 schoot en Lars 11 uit 14. Akros deed het (gelukkig voor ons) minder goed en kwam op bijna 44% (7 uit 16 raak). Het P’tjes maken ontliep elkaar niet zoveel en de winst ging met 17-12 naar de thuisploeg. Dankzij Boy en Thomas wonnen we het 3tjes schieten met 1-3 en door Lars wonnen we het blokken met ‘redelijk veel’ tegen ‘een paar’.
Onze scores: Robbert 8, Martin 4, Bram 4, Jan 2, Thomas 8 (2 3tjes), Boy 15 (1 3tje) en Lars 23. Bij Akros was Nr. 19 met 21 de grote puntenpakker, daarna kwam het peloton met Nr. 28 en 29: ieder 7 en Nr. 24 en 26: ieder 6 en tenslotte de achterhoede met Nr. 20: 3 en Nr. 30: 2.

We zijn nu weekje vrij en dan staat de inhaalwedstrijd tegen nummer 4 BBC 2 op het programma. Om daar hetzelfde resultaat te halen zal ons spel wel een stukje beter moeten zijn, maar daar hebben we nog de nodige trainingen voor.

Coach HS

Comments are closed.